De-Bleek Emmastraat Fitclinic fyon Fysiotwente Wesselerbrink

Wat is psychosomatische therapie?

De psychosomatische fysiotherapeut, is gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stress gerelateerde klachten en onverklaarbare pijn en vermoeidheid. Spanningsklachten kunnen zowel van lichamelijke als mentale en/of emotionele aard zijn. Als deze spanningsklachten blijven bestaan, kunnen ze hinderlijk zijn tijdens het dagelijks functioneren. Dit worden psychosomatische klachten genoemd.

De samenhang tussen de lichamelijke- en de mentale/emotionele klachten is niet altijd direct duidelijk. Uw lichamelijke klachten staan meestal op de voorgrond en maar hebben mogelijk bij medisch lichamelijk onderzoek geen duidelijke oorzaak opgeleverd.

Veelal ervaart u zelf bepaalde gevoelens van gespannen zijn, die verband kunnen houden met levensomstandigheden zoals een grote werkdruk, conflicten, emotionele problemen, verlies van dierbaren, ernstige ziekteprocessen, e.a. Deze omstandigheden kunnen u, vooral als ze langere tijd bestaan, zodanig uit uw evenwicht brengen dat er spanningsklachten ontstaan.